/ Food / Life / Personal things /

THURSDAY 21:10 PM

Tuvamalmo-01062014-3847Tuvamalmo-02072014-6058 Tuvamalmo-04072014-6065 Tuvamalmo-06072014-6212 Tuvamalmo-08072014-6441 Tuvamalmo-12072014-6540 Tuvamalmo-14072014-6906 Tuvamalmo-29072014-7736Tuvamalmo-13062014-4561Some food pics from this summer.

Hur det går med min vegetariska kost? Så söta ni är som undrar. Det går väldigt bra måste jag börja med att säga. Jag är inne på min sjätte vecka nu och har ingen plan alls på att gå tillbaka till gamla rutiner. Min upplevelse är den att kroppen mår tioptopp, magen fungerar bättre, jag äter mer kolhydrater (vilket min kropp älskar) och jag får numera aldrig någon paltkoma. Aldrig. Under dessa sex veckor har jag ätit en kycklingsallad och några bitar prosciutto på gårdagens julfest. Och dessa gånger är ingenting jag har dåligt samvete över. Jag ville, och då tog jag det beslutet utan att försöka komma med dåliga ursäkter.

Ni frågar om recept på vad jag lagar för något, men helt ärligt så kan jag knappast kalla mina måltider för någon rätt. De gånger jag inte äter på jobbet (har en helt fantastiskt lunchrestaurang med toppenbra vegetariska alternativ varje dag!) så blir det att jag slänger ihop en sallad på det som finns hemma, sedan varierar jag mig mellan sötpotatis, matvete, bulgur eller pasta, till det blir det avokado, fetaost, mozarella, olika röror, ägg eller bönor. Mer avancerat än så blir det faktiskt inte. Gör några grön-curry grytor ibland och har även gjort qornfärs-sås. Så istället frågar jag er om recept, länka eller skriv din favvo. Sedan kan jag sammanställa mina sparade favoriter och era bästa tips och dela med mig av här i ett inlägg. Blir det bra?

Nu ska jag klicka igång första avsnittet av Bron och dricka upp mitt nu alldeles för kalla te...

#1 / / Rebecka:

Det här är min vegofavorit, funkar både till vardags med matlådor och en lördagkväll! http://gronaskafferiet.se/rodbetspaj-med-feta-timjan-och-honung/

#2 / / Malin:

Här är mitt favvorecept! Så enkelt och så himla gott, http://elsa.elle.se/tomat-och-paprikasoppa-med-parmesan-och-rosmarinkrutonger/

Bron är såååå bra :)

#3 / / Nathalie:

Kul att höra! Äter själv väldigt mycket vegetariskt med undantag för fisk några gånger ibland, vilket jag gjort nu under ungefär ett års tid och jag håller helt klart med dig. En mår så mycket bättre i kroppen. Så här kommer lastat med ett gäng härliga vegorecept jag återkommer till.

- Spenat och fetaostbiffar
http://www.idaekw.se/och-en-vegoratt-mitt-i-veckan-spenat-och-fetaostbiffar/

- Mandelfrikadeller
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/v/vegetariska-julkoettbullar-med-stekt-groenkaal/

- Indiska blomkålsbollar
http://www.ica.se/recept/indiska-blomkalsbollar-717930/

- Broccolidaal
http://www.kungmarkatta.se/recept/visa-recept/berikande-broccolidaal-for-stora-644/

- Grön Carbonara ur boken "Mera Vego"
http://sandyinwonderland.blogg.se/2015/february/mera-vego-och-smarta-sotsaker-2.html

#4 / / Vendela:

Åh, vilken rolig idé! Jag gillar denna http://www.ica.se/recept/vegetarisk-korma-717304/ gryta. Brukar ibland använda broccoli istället för blomkål och det blir också supergott!