/ Life / Workouts /

IT GETS EASIER FOR EVERY TIME

Tuvamalmo-30102015-33_Fotor_CollageEvening run this Tuesday.

Det är inte lätt att ta sig ut denna tid på året. Speciellt inte om du varit igång sedan strax över sex i morse och inte kommit hem förrän tolv timmar senare. Det är inte lätt att komma hem till värmen, kasta sig på sängen och sedan intala sig själv att man borde ge sig själv lite friskluft. Det är inte lätt att väl ligga där på sängen och faktiskt kliva upp, byta om och dra på sig löparskorna. Det är inte lätt att hitta suget att gå ut i kylan när värmen inne känns så trygg. Det är inte lätt att bara göra. Det är inte lätt att påminna sig själv om känslan som kommer komma efteråt, speciellt inte när känslan innan också är rätt skön. Det är inte lätt att vinna över sig själv. Det är ett spel, men för varje gång man vinner, så blir det lite lättare...

Jag tog en spontanrunda idag. Det är en av de gånger jag tycker det är lite mindre svårt att byta om och ta sig ut i mörkret. Då går jag bara på känsla och den spontana lusten att vilja vara för mig själv, i mig själv. Klockan var färdigladdad, skorna stod redo på hyllan och min spellista hade faktiskt blivit uppdaterad under dagen, så det gick lite smidigare än vanligt att komma utanför porten och trycka på start.

Kvällsrundor är konstigt nog väldigt underskattade. Mörkret gör så att man tycker man springer fortare än normalt och steget känns lite lättare än i dagsljus. Dessutom blir man verkligen för sig själv i sin lilla bubbla, den där älskade bubblan som bara löpning skapar. Jag njöt idag. Inte av att springa fort eller tycka det var roligt att pusha mig själv, nej. Utan av att bara få vara ute och andas. Varken bli andfådd eller få stumma ben. Bara mysa omkring med musiken i öronen och få springa av sig dagens alla tankar. Det var lätt. Lätt att njuta alltså. För så fort man kommer ut så blir allt väldigt lätt. Allt handlar då bara om att sätta ena foten framför den andra i så länge man själv känner för.

För mig blev det en lugn och fin mil denna tisdag. Och som det gjorde mig gott. Det hade varit lätt att ligga kvar på sängen. Men det blir för sjutton så mycket lättare att gå och lägga sig lite senare ikväll. Glöm inte det, ett val kanske är lättare eller bekvämare för stunden, men i längden kommer det lätta inte ge dig någonting.

#1 / / Julia:

Hej! Jag tycker ofta det är läskigt att springa själv ute på kvällen - är det något du tänker på eller hur gör du för att slippa känna dig otrygg? Inspirerande inlägg!

Svar: Hej Julia! Jag är väldigt sällan rädd när jag är ute, oavsett tid på dygnet eller vad jag gör ute. Jag tänker att de få människor som faktiskt vill mig illa ska inte hindra mig från att göra precis det jag vill. Respekten för farliga situationer finns i mig, men att vara rädd tjänar jag ingenting på :) Kram!
Tuva Malmo